Motorleverancier Renault gaat er vanuit volgend jaar vier teams van motoren te voorzien. Naast Red Bull en Toro Rosso verwacht de Franse autofabrikant ook Lotus en Caterham nog te strikken.

Renault levert momenteel motoren aan Red Bull, Caterham, Lotus en Williams, maar is Williams voor volgend jaar kwijtgeraakt aan Mercedes.

Daar staat tegenover dat Renault in Toro Rosso een nieuwe afnemer heeft gevonden voor 2014 en daarna, als de Formule 1 het V6-tijdperk ingaat, terwijl de lopende overeenkomst met het grote Red Bull inmiddels ook al is verlengd.

Renault wil echter het liefst wel gewoon met vier klantenteams verder, zo vertelt Jean-Michel Jalinier – de directeur van Renault Sport F1 – aan persbureau Reuters, dus de Fransen zijn in onderhandeling om haar deals met Lotus en Caterham eveneens te verlengen.

“De discussies met Lotus en Caterham verlopen voorspoedig”, deelt Jalinier mede. “Ik denk zelfs dat er al spoedig een akkoord getekend kan worden, dus de kans is groot dat we in 2014 gewoon weer vier teams van motoren zullen voorzien.”

Volgens Jalinier zal Renault ergens deze week – tijdens de Paris Air Show, waar Renault sponsor van is en tevens meedoet aan de expositie – haar nieuwe V6-motor presenteren. De nieuwe overeenkomsten met Caterham en Lotus zullen ‘kort daarna’ worden aangekondigd.