Dat Lotus verdergaat met Renault-motoren is geen verrassing, maar het team uit Enstone heeft dit op dag twee van de tweede wintertestweek toch nog maar officieel bevestigd voor de goede orde.

Aangezien Lotus – ondanks het uitblijven van een officiele bevestiging – al de hele winter roept met Renault verder te gaan, haar E22-bolide om de Renault V6-motor heen heeft ontworpen én haar eerste testkilometers met een Renault-motor afwerkte, was het al lang duidelijk dat Lotus verder zou gaan met Renault, maar het team en de motorleverancier hebben het nu toch nog maar officieel bevestigd.

Middels een persbericht laten Lotus en Renault weten de samenwerking ‘in 2014 en daarna’ voort te zetten. “De Formule 1 gaat een nieuw tijdperk in en wij doen dat graag samen met Renault”, vertelt Lotus ceo Matthew Carter. “We verheugen ons erop onze succesvolle samenwerking verder uit te bouwen tijdens de komende jaren.”

Jean-Michel Jalinier, de president van Renault Sport F1, laat woorden van soortgelijke strekking optekenen: “We zijn erg blij dat we, nu de E22 inmiddels aan zijn eerste officiële test bezig is, kunnen aankondigen dat we langer met elkaar verder gaan.”

“De relatie tussen Lotus en Renault is de laatste jaren steeds sterker geworden, hetgeen niet beter geïllustreerd kan worden dan door hoe nauw we hebben samengewerkt tijdens de ontwikkeling van de Lotus E22. Het ontwerp van Lotus’ nieuwe auto is veel geavanceerder dan zijn voorgangers en we hopen dat dit zich in dit nieuwe Formule 1-tijdperk gaat uitbetalen op het circuit.”