Jean Todt is unaniem herkozen tot president van de FIA. Alle 250 kiesgerechtigden stemden vóór het aanblijven van de Fransman. Hij had dan ook geen uitdager.

Todt is sinds 2009 voorzitter van de FIA en plakt met de herverkiezing nog vier jaar vast aan zijn presidentschap. Dat hij opnieuw verkozen is echter geen verrassing te noemen. Zijn enige tegenstander, David Ward, trok zich namelijk vorige maand al terug omdat hij niet genoeg medestanders kon verzamelen binnen de FIA om aan de verkiezingstrijd mee te kunnen doen.

Ward gaf toen aan: “De FIA worstelt al jaren met hervormingen over hoe te regeren. We nemen te vaak een stap vooruit, om er vervolgens weer twee terug te doen. Dat blijkt ook uit deze verkiezing. Wat ik hiermee probeerde was om het debat aan te slingeren over de tekortkomingen binnen het besturen van de FIA. Ik ben blij dat dat bij dezen is gelukt.”

Todt, voorheen teambaas van Ferrari, nam in 2009 het stokje over van Max Mosley. Mocht Todt het aantal dienstjaren van Mosley willen evenaren (zestien) moet de Fransman nog twee keer herkozen worden.