*

Nieuws

Jean Todt wil vaste startnummers terug

Redactie

Redactie

5 jaar geleden

Jean Todt wil vaste startnummers terug

De herkozen FIA-president Jean Todt wil terug naar vaste startnummers in de Formule 1. Dit idee zingt al een tijdje rond binnen de sport.

Todt vertelt tegen persbureau AFP:  “Ik denk dat het erg leuk zou zijn als de coureurs, met uitzondering van de wereldkampioen natuurlijk, die startnummer één krijgt, een vast nummer zouden krijgen. Als ik nu naar een race kijk kan ik de naam en het nummer van de coureur niet zien, en dat is jammer. Ik begrijp dat de ruimte op de auto nodig is voor de sponsors, maar volgens mij zijn er wel andere oplossingen te verzinnen. Zo zou het startnummer groot op de helm gezet kunnen worden.”

In het verleden werd al eerder met vaste startnummers gewerkt. Tussen 1974 en 1996 veranderden alleen de wereldkampioen, zijn teamgenoot en de oud-wereldkampioen van racenummer. De overige coureurs behielden hun eigen nummer. De teams zien dat idee wel zitten, vooral omdat het marketingtechnisch interessant is. Het beste voorbeeld daarvan is Valentino Rossi, wiens naam onvermijdelijk verbonden is met het nummer 46. Ook in de IndyCar Series worden al jaren vaste nummers gebruikt.

Lees meer over

Fia Jean Todt