De organisatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft het Jeddah Corniche Circuit op enkele punten aangepakt om het zicht en daarmee de veiligheid te verbeteren.

Het Jeddah Corniche Circuit is een van de snelste circuits van de Formule 1-kalender. Met gemiddelde snelheden van ruim 250 km/u razen de coureurs dicht langs de betonnen muren van het circuit, gelegen aan de kust van Jeddah.

Het levert spectaculaire beelden op, maar er waren ook zorgen over de veiligheid. Het is voor de coureurs namelijk door de muren en vloeiende, snelle bochten lastig om gevaarlijke situaties op tijd te spotten. De organisatie paste daarom voor deze editie al enkele plekken van het circuit aan om de veiligheid te verbeteren.

Voor de editie van 2023, die op 19 maart plaatsvindt, gaat de organisatie nog een stapje verder. Zo zijn er nieuwe kerbstones aangelegd in bocht 4, 8, 11, 17 en 23 en zijn op enkele plekken, bocht 8, 10, 14, 20 en 23, de muren verlegd. Dat moet de coureurs meer zicht opleveren zodat zij kunnen reageren op mogelijk gevaarlijke situaties.

Martin Whitaker, baas van de Saudi Motorsport Company, is ervan overtuigd dat deze aanpassingen positief zullen uitpakken. “De evolutie van het Jeddah Corniche Circuit blijft doorgaan en we zijn verheugd deze aanpassingen door te voeren als gevolg van positieve gesprekken met de FIA, Formule 1 en de coureurs”, zegt Whitaker.

“De afgelopen twee races hebben al bewezen dat dit het snelste en spannendste stratencircuit van de wereld is en deze aanpassingen zijn alleen maar van toegevoegde waarde voor het spektakel. We zijn ervan overtuigd dat deze aanpassingen zullen leiden tot spannendere en – van cruciaal belang – veiligere races”, aldus Whitaker.