Fans van Lewis Hamilton én verzamelaars van kampioenschapsauto’s opgelet: een speciale editie van Lewis Hamiltons Mercedes W05 – met Hammer Time vlag – ligt nu in de Formule 1 Shop. Daarnaast is er ook een schitterend schaalmodel van Nelson Piquets Williams FW11B te koop.

Het model van de bolide waarmee Hamilton in 2014 zijn tweede wereldtitel won, is geproduceerd door Spark Models en uitgevoerd in schaal 1:18. Wat dit model zo speciaal maakt, is natuurlijk het vlagvertoon. Hamilton wapperde na het winnen van de finale in Abu Dhabi met de Britse Union Jack met zijn eigen – toegeëigende – strijdkreet Hammer Time erop.

Aangezien de slogan Hammer Time eigendom is van MC Hammer, moet je deze woorden nog wel zelf op de vlag aanbrengen met een bijgeleverde losse decal. Voor de rest is het model echter compleet en snaarstrak. Prijs: € 169,95. Op is op, want de Shop is aan de laatste exemplaren toe.

Piquet
Behalve van Hamilton, hebben we ook de Williams FW11B nog in de verkoop waarmee Nelson Piquet in 1987 zijn derde en laatste wereldtitel won. Ook dit model is van Spark Models en uitgevoerd in schaal 1:18, waar een prijskaartje van € 159,95 aan hangt.

De replica van de Williams is gebaseerd op de specificatie van de Japanse Grand Prix, de voorlaatste race van het jaar. Daarin was Piquet nog voor de start al zeker van de titel omdat rivaal Nigel Mansell zo hard crashte in een training dat hij de race op Suzuka en de seizoensfinale moest missen.

Zie de Formule 1 Shop voor meer informatie over de levertijd en verzendkosten.