*

Kapotte motor geen probleem voor Alonso

Daan de Geus

Daan de Geus

7 november 2014 21:09

Kapotte motor geen probleem voor Alonso
Sutton Images

Fernando Alonso zorgde voor vuurwerk in de tweede vrije training. De Ferrari-coureur deed dat echter niet met snelle rondetijden, maar door een motor die al vlammend de geest gaf.

Aangezien Ferrari speciaal voor de trainingen op de openingsdag een oudere krachtbron achterin de F14 T van Alonso had geschroefd, is het echter niet zo dat de Spanjaard een zesde motor dient te gebruiken, waardoor er geen straf voor hem in het verschiet ligt.

“We wisten al dat deze motor bijna ‘op’ was en er een risico bestond dat hij het eind van de sessie niet zou halen”, meldt Alonso. “Het missen van trainingstijd blijft natuurlijk jammer, maar ik denk niet dat we dit zullen voelen, want het heeft weinig impact gehad op ons programma”, stelt hij.

Aan voorspellingen doet Alonso, die een vierde en zevende tijd liet noteren, verder niet. “Dat is onmogelijk, aangezien er hier altijd een grote kans op regen is. Het belangrijkste voor ons is hoe dan ook dat we ervoor zorgen dat we overal op voorbereid zijn.”

Räikkönen
Wijze woorden, die teamgenoot Kimi Räikkönen onderschrijft, al laat de Fin wel blijken dat hij hoopt dat het droog blijft. “Want onze auto doet het hier behoorlijk goed op een droge baan, maar in de regen kan dat zomaar heel anders zijn”, weet hij.

Voor Räikkönen was het ‘een betere vrijdag dan ik de laatste tijd gewend ben’. “De aanpassingen die we tijdens de trainingen door maakten, betaalden zich uit en ook los daarvan hebben we veel nuttig werk gedaan”, resumeert hij.

Iets uitgebreider heeft hij het volgende te vertellen: “In de eerste training zijn we met de afstelling en aerodynamica bezig geweest en hebben we geprobeerd het onderstuur waar ik in deze auto zoveel last van heb zoveel mogelijk te elimineren.”

“In de tweede training zat de gebruikelijke race-simulatie er helaas niet in door de rode vlaggen. Wel hebben we op de zachte banden nog enkele snelle tijden neergezet, al had ik als ik geen last had gehad van verkeer vast nog sneller kunnen zijn”, aldus de coureur die de dag als derde afsloot.