Narain Karthikeyan geeft de hoop zijn Formule 1-carrière te vervolgen nog niet op. De 34-jarige coureur uit India kijkt naar waar er nog mogelijkheden voor hem liggen.

 

Die mogelijkheden lijken echter beperkt, aangezien alleen Williams en HRT nog een stoeltje vrij hebben volgens de door de teams bij de FIA ingediende lijst met inschrijvingen voor 2012. Voor het zitje bij Williams komt Karthikeyan niet in aanmerking, en ook bij HRT is het nog maar de vraag hoe reëel zijn kans is.

 

Karthikeyan reed in 2011 namelijk al voor HRT, maar werd na zeven races aan de kant gezet om plaats te maken voor Daniel Ricciardo, waarna hij alleen nog maar een paar vrije trainingen mocht doen en nog maar één keer in de race in actie mocht komen, tijdens zijn thuiswedstrijd in India.

 

Juist door die thuisrace denkt Karthikeyan echter aanspraak te kunnen maken op een plekje op de grid van 2012: “Ik heb een goede thuiswedstrijd gereden tijdens de allereerste Grand Prix van India en het is nu de bedoeling dat we kijken welke opties ik binnen de Formule 1 nog heb”, verklaart hij tegenover Reuters.

 

“Ik hou me er zelf niet direct mee bezig, maar er zijn mensen die namens mij in onderhandeling zijn”, vervolgt Karthikeyan, die aldus een afwachtende houding lijkt aan te nemen: “We moeten maar zien wat er uit de bus komt rollen”, besluit de coureur die in totaal 27 Grands Prix heeft afgewerkt en daarin vijf punten wist te scoren.