Narain Karthikeyan had niet verwacht dat het circuit van Abu Dhabi fysiek zo veeleisend zou zijn. Ook was de lay-out lastiger dan de Indiër had verwacht.

De HRT-coureur reed vandaag zijn eerste meters op het circuit. “Ons doel was om zoveel mogelijk meters te maken. Morgen gaan we kleine aanpassingen aan de auto doen voor de kwalificatie”, aldus Karthikeyan. “Ik kende dit circuit nog niet en het is zowel fysiek als technisch een stuk zwaarder circuit dan ik had verwacht.”

Hij had ook nog eens de pech dat de Chinese testcoureur weer anderhalf met de grote jongens mocht meespelen. Ma Qing Ha had uiteraard weer de tijd van zijn leven. “Dit circuit is geweldig al waren de omstandigheden niet makkelijk. Het is hier warm en er is weinig grip”, aldus Ma. “De auto gleed en was vanwege overstuur lastig onder controle te houden. Het was geweldig om weer achter het stuur te kruipen.”

Pedro de la Rosa reed 48 ronden. “We wilden een goede balans vinden en die vonden we al snel. Vervolgens probeerden we meerdere afstellingen uit en onderzochten we hoe we de remmen het beste konden koelen”, zegt de Spanjaard over het onderdeel dat hem in India in de steek liet. “Er is weinig grip en de twee banden wijken meer van elkaar af dan verwacht.”