Narain Karthikeyan weet niet of zijn Formule 1-loopbaan een vervolg gaat krijgen. De Indiase coureur reed dit jaar een aantal races voor HRT – waaronder zijn thuisrace – maar zijn toekomst is onzeker.

De 34-jarige Karthikeyan werd deze winter tot veler verrassing door HRT aangenomen als coureur. De keuze voor Karthikeyan was opmerkelijk omdat hij in 2005 voor het laatst een Grand Prix gereden had en daarna van het Formule 1-podium was verdwenen, maar het verschijnen van een aantal Indiase sponsoren op de verder nagenoeg sponsorloze HRTs verklaarde de keuze van teambaas Colin Kolles.

Karthikeyan mocht vervolgens de eerste zeven races van het seizoen afwerken, maar daarna werd hij vervangen door de door Red Bull gesponsorde Daniel Ricciardo.

Karthikeyan bleeft echter wel gewoon bij HRT betrokken en werkte ook nog enkele vrijdagtraining af, want op het moment dat hij werd vervangen, werd ook besloten dat hij tijdens zijn thuisrace, de inaugurele Grand Prix van India, wél weer in actie zou komen voor HRT.

Afgelopen weekend mocht Karthikeyan dus weer aan de bak en was hij op zondag de enige Indiase coureur die aan de start van de race stond, aangezien zijn landgenoot Karun Chandhok enkel een vrije training had mogen afwerken voor Team Lotus.

Voor de ogen van zijn thuispubliek deed Karthikeyan het niet onverdienstelijk. Hoewel hij tijdens de kwalificatie bestraft werd voor hinderen en zodoende als laatste aan de race moest beginnen, eindigde hij de wedstrijd als zeventiende.

“Ik heb alles uit de race gehaald wat erin zat”, sprak een tevreden Karthikeyan na afloop. “Het was een geweldige ervaring om voor eigen publiek te rijden en ik heb ervan genoten.”

Of Karthikeyans Formule 1-carrière na het rijden van zijn thuisrace ook gelijk afgelopen is of nog een vervolg gaat krijgen, weet de coureur in kwestie zelf ook niet: “Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren”, is hij eerlijk ten overstaan van het persbureau Press Trust of India.

“Ik heb nog niet met HRT over volgend jaar gesproken, maar ik denk wel dat het een optie voor me is”, vervolgt Karthikeyan, die hoopt dat zijn prestatie van zondag ervoor zorgt dat meer Indiase bedrijven hem willen steunen in de zoektocht naar een racezitje: “Er is de laatste tijd meer interesse voor de Formule 1 vanuit het Indiase bedrijfsleven, dus ik hoop dat ik daar van kan profiteren.”