Naast Lewis Hamilton zou ook Daniel Ricciardo een overstapje maken naar Hollywood. De Australische McLaren-coureur zou volgens The Hollywood Reporter namelijk uitvoerend producent worden van een scriptserie op streamingplatform Hulu.

Of er nog een hoofdrol is weggelegd voor Ricciardo zelf, is nog niet duidelijk omdat er nog weinig details zijn over de scriptserie. Daar is ook een goede reden voor: streamingplatform Hulu zoekt nog naar schrijvers voor deze serie en de ontwikkeling ervan bevindt zich in een ‘vroeg stadium’.

Wel zou deze scriptserie ongeveer een halfuur duren en zich plaatsvinden in de wereld van de Formule 1. Volgens The Hollywood Reporter zal Ricciardo in ieder geval uitvoerend producent zijn van deze serie. Het slechte nieuws voor Nederlandse fans van de Honey Badger is dat Hulu enkel beschikbaar is in de Verenigde Staten en Japan.

Vorig jaar grapten enkele coureurs al over een mogelijke serie voor Ricciardo, die Mercedes-coureur George Russell dan ‘Keeping up with the Ricciardo’s‘ zou noemen. De Australiër zelf wist toen al zeker dat hij ooit iets met tv zou doen. “Of dat nou uit eigen beweging is of niet, dat weet ik niet. Er zijn niet veel echte persoonlijkheden binnen de sport, maar ik ben een echte”, grapte de goedlachse coureur.

Lees ook: Apple bevestigt film over Formule 1, Hamilton wordt co-producent

Het nieuws volgt kort nadat bekend werd dat Lewis Hamilton zich ook zou storten op een Hollywoodproject. De zevenvoudig wereldkampioen gaat samenwerken met Apple voor een film over de Formule 1, met Brad Pitt in de hoofdrol. Hamilton wordt co-producent van de film die gaat over een ‘stercoureur die terugkeert van zijn pensioen om het naast een rookie op te nemen tegen de titanen van de sport’.

Die film zou dan op Apple TV+ moeten komen, al gaan er verhalen dat het productieteam de film eerst in de bioscopen wil vertonen. Dat zou dan om een periode van zo’n dertig tot zestig dagen gaan. Ook van die film is nog niet bekend wanneer deze in productie gaat.