Kamui Kobayashi mikt op een terugkeer in het Formule 1-veld in 2014. De Japanner die vorig jaar nog in dienst was van Sauber, is op dit moment actief in de langeafstandsracerij in dienst van Ferrari. Later dit jaar wil hij voor de Italiaanse renstal ook simulatorwerk gaan doen.

“Ik wil heel graag terugkeren in de Formule 1”, vertelt Kobayashi. “Ik heb al het benodigde geld al op de bank staan. Het zijn allemaal donaties van mensen. Ik hoop dat ik hiermee een zitje kan krijgen. Mocht ik volgend jaar geen zitje krijgen, geef ik al het geld weer terug. Ik ben heel blij dat mensen er vertrouwen in hebben en me steunen.” 

Kobayashi probeert zijn contacten in de Formule 1 niet te laten verwateren. In Monaco was hij bijvoorbeeld bij de Grand Prix aanwezig. Daarnaast testte hij een oude Formule 1-auto van Ferrari op Fiorano, het testcircuit van de renstal. Dit ter voorbereiding op een promotie-evenement van volgende maand in Rusland.

De Japanner was sinds 2009 actief in de Formule 1. In de laatste twee races van dat seizoen mocht hij bij Toyota instappen, nadat Timo Glock een blessure had opgelopen tijdens de kwalificatie in Japan. Kobayashi maakte zoveel indruk in deze Grands Prix dat hij de drie jaar daarna een volwaardig racezitje kreeg bij Sauber. Zijn grootste wapenfeit tot nog toe is de derde plaats in zijn thuisrace in 2012.