*

Kobayashi niet bezig met Formule 1-comeback

Daan de Geus

Daan de Geus

19 maart 2015 10:32

Kobayashi niet bezig met Formule 1-comeback
Racepictures

Kamui Kobayashi is in de pers genoemd als kandidaat voor een racezitje bij Manor, maar volgens zijn manager is een terugkeer in de Formule 1 niet aan de orde voor de Japanner.

Kobayashi zou volgens het Italiaanse Autosprint een kanshebber zijn om dit jaar in te stappen bij Manor, dat Will Stevens voor het hele jaar heeft vastgelegd, maar de Spanjaard Roberto Merhi louter voor ‘het begin van het seizoen’ heeft gecontracteerd.

Volgens Merhi zelf is zijn deal met Manor maar goed voor één race en weet hij niet waar hij daarna aan toe is, maar Kobayashi zal hem in ieder geval niet vervangen, zo verklaart diens manager Chikara Funada tegenover Speedweek: “Wij zijn niet met een comeback bezig”, klinkt het stellig.

Een terugkeer van Kobayashi lijkt dus volledig van tafel, temeer omdat de 28-jarige Japanner zelf zijn zinnen al heeft verzet: hij tekende afgelopen winter een contract om komend seizoen in de Super Formula-klasse in zijn thuisland te racen.

Kobayashi kwam in de Formule 1 tot 75 Grands Prix. Hij debuteerde eind 2009 voor Toyota, reed daarna van 2010 tot en met 2012 voor Sauber en deed in 2014 aan een groot deel van het seizoen mee met Caterham. Zijn beste klassering is een derde plaats, in 2012 op Suzuka behaald met Sauber.

Lees meer over

Kobayashi Marussia