Kamui Kobayashi keert komend weekend naar alle waarschijnlijkheid (tijdelijk) terug bij Caterham, dat zijn beoogde opvolger Roberto Merhi naar verluidt in gaat zetten tijdens de eerste vrije training.

Bij Caterham lijkt dit jaar maar één vaste waarde te zijn en dat is Marcus Ericsson. Kobayashi was in de eerste elf races zijn teamgenoot, maar werd in Spa vervangen door André Lotterer, terwijl Caterham voor de race op Monza Merhi had willen inzetten.

Merhi heeft de vereiste superlicentie echter nog niet gekregen, dus hij mag niet racen. Volgens berichten in de Spaanse en Duitse pers vroeg Caterham daarop aanvankelijk aan Lotterer om nog een keer in te stappen. De Duitser ging in eerste instantie akkoord, maar bedankte alsnog voor de eer toen hij hoorde dat hij daarbij wel de eerste training zou moeten uitzitten om Merhi te laten rijden.

Als een soort noodoplossing heeft Caterham nu Kobayashi gecharterd om komend weekend voor het team te racen, zo berichten Auto, Motor und Sport en Autosport, al mag de Japanner dus niet gelijk op vrijdagochtend aan de slag aangezien de formatie uit Leafield zijn auto daarvoor dus aan Merhi geeft. Dit zodat Merhi zo alsnog zijn superlicentie kan behalen en later dit jaar wél voor Caterham mag racen.

Hoewel Caterham nog niets officieel heeft aangekondigd, maakte Kobayashi op twitter wel duidelijk onderweg te zijn naar Italië. Later deze dag wordt naar alle waarschijnlijkheid definitief bevestigd hoe het team alles gaat regelen in Italië.