Kamui Kobayashi wil zo snel mogelijk terugkeren in de Formule 1. Dat zei hij na afloop van zijn demonstratie-optreden voor Ferrari tijdens City Racing in Moskou.

Kobayashi bewees zichzelf geen goede dienst door de F60 in de muur te parkeren, maar gelukkig had het team een reserveauto meegenomen en kon hij zijn demonstratie toch afmaken. De Japanner hoopt snel weer tijdens Grands Prix in actie te kunnen komen.

“Op dit moment selecteren veel teams coureurs op basis van hoeveel geld ze kunnen meebrengen en niet op hun kwaliteiten op het circuit”, laat Kobayashi optekenen op de officiële Ferrari-website. “Hopelijk komt er snel een einde aan deze trend, want ik wil graag weer F1 rijden en werk hard om dat te bereiken.”

Om scherp te blijven rijdt Kobayashi GT-races voor Ferrari. “Het enige wat ik kan doen is daarin alles geven”, verklaart hij. “En beschikbaar zijn voor het team wanneer ze me nodig hebben. Bijvoorbeeld voor dit soort evenementen, maar ook helpen met het ontwikkelen van de auto in de simulator.”