Heikki Kovalainen is gefrustreerd door het gebrek aan vooruitgang bij Caterham. “Onze laatste updates hebben ons niet genoeg gebracht”, klaagt hij.

In gesprek met het Finse MTV3 laat Kovalainen duidelijk blijken dat hij er niet gelukkig mee is dat de progressie van Caterham gestagneerd lijkt te zijn. “We hebben de laatste tijd niet genoeg vooruitgang gemaakt”, moppert hij.

“De andere teams hebben grotere stappen gezet dan wij hebben gedaan, en het gaat daarbij niet om kleine stapjes”, mort de Fin. “Het feit dat Marussia ons dichter genaderd is, is daarbij met name zorgwekend”, zo laat Kovalainen weten. “Normaal gesproken horen we namelijk ruim sneller te zijn dan die jongens.”

Hoe het komt dat Caterham de laatste tijd geen progressie meer heeft gemaakt, denkt Kovalainen ook wel te weten. “De update die we voor de Grand Prix van Engeland hadden voorbereid, heeft ons niet genoeg gebracht”, zo besluit de coureur die eerder in het jaar liet optekenen zijn heil mogelijk elders te zoeken als Caterham zich niet aanzienlijk zou verbeteren.