*

Kovalainen: ‘Caterham kan Marussia verslaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 mei 2013 10:14

Kovalainen: ‘Caterham kan Marussia verslaan’
Racepictures

Caterhams testrijder Heikki Kovalainen is er van overtuigd dat Caterham in staat is om haar rivaal Marussia dit jaar te verslaan, en vertelt daarnaast hoe zijn terugkeer bij het team tot stand is gekomen.

Marussia staat momenteel boven Caterham in het kampioenschap, maar Kovalainen laat in gesprek met Sky Sports F1 weten dat hij er vrij zeker van is dat daar (snel) verandering in zal komen.

“Het is duidelijk dat de huidige auto lastiger te besturen is dan die van vorig jaar, maar toen ik er in Bahrein mee reed, kreeg ik toch het gevoel dat er meer in het vat zit en dat we Marussia kunnen verslaan. De updates die Caterham voor Spanje heeft voorbereid, zouden het team dan ook in een positie moeten brengen waarin het Marussia de baas kan blijven”, voorspelt de Fin.

Kovalainen licht verder nog toe hoe zijn terugkeer bij Caterham tot stand is gekomen, zo kort nadat hij afgelopen winter zijn racezitje bij het team verloor.

“We hebben heel lang met elkaar om de tafel gezeten. Het was pas toen Giedo van der Garde werd aangesteld dat we de onderhandelingen hebben gestaakt”, vertelt Kovalainen, die benadrukt dat zijn goede relatie met teameigenaar Tony Fernandes daar niet onder leed: “Ik was het niet eens met het aanbod dat Caterham en Tony me hadden gedaan, maar van ruzie was geen sprake.”

Kovalainen hield dan ook contact met zijn oude baas. “Op een gegeven moment – ik denk dat het tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië was, waarin de weersomstandigheen erg tricky waren – stuurde ik Tony een SMS waarin ik zei dat ik in die sessie Q2 had kunnen halen”, vertelt Kovalainen, die had gezien dat het huidige Caterham-duo dat niet voor elkaar had gekregen.

“Tony en ik begonnen daardoor weer met elkaar over het team en mijn situatie te corresponderen, waarna hij me een SMS stuurde om te vragen of ik de auto wilde komen testen.” Van het één kwam het en ander, en Kovalainen kreeg tijdens het raceweekend in Bahrein de kans om de CT03 te evalueren. Dat optreden krijgt komende vrijdag een vervolg, want dan mag hij de geüpdate CT03 testen in Barcelona.

Gerelateerd