Heikki Kovalainen hengelt nog altijd naar een racezitje voor 2014 bij Caterham. In de strijd om dat stoeltje hoeft hij zichzelf echter niet meer te bewijzen, meent Kovalainen.

“Bij Caterham weten ze hoe snel ik ben en wat ik het team verder nog te bieden heb qua werk in de garage en op de fabriek”, zegt Kovalainen, die nu testrijder is bij het team waar hij van 2010 tot en met 2012 nog voor racete, tegen het Finse Turun Sanomat.

“Ik heb dan ook niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb tijdens de vrije trainingen die ik soms voor ze afwerk”, vervolgt de Fin, die tot nog toe vijf keer tijdens een vrije training een auto van vaste coureurs Charles Pic of Giedo van der Garde heeft mogen overnemen.

“Het is aan Caterham om een beslissing te nemen en te bepalen wanneer ze dat willen doen, maar ik heb het gevoel dat de relatie met het team goed is. Volgens mij sta ik dan ook op een goede plek op de lijst met coureurs die ze in overweging nemen, maar ja, dat gevoel had ik vorig jaar ook en we weten wat er toen is gebeurd”, zo houdt Kovalainen overal rekening mee.

Caterham is het enige team waar Kovalainen ‘serieuze gesprekken’ mee heeft gevoerd. Ondanks dat sluit hij een dienstverband bij een andere formatie niet uit. “Ik heb weliswaar alleen met Caterham gesproken, maar ook andere teams weten wat ik kan, dat ik beschikbaar ben en hoe ze me kunnen bereiken.”

Rossi
Of Kovalainen tijdens de resterende vier races nog vrijdagtrainingen mag afwerken, is niet duidelijk. Wat al wel bekend is, is dat de eveneens aan Caterham verbonden Amerikaan Alexander Rossi tijdens de Grand Prix in het Texaanse Austin op vrijdagochtend voor eigen publiek in actie komt.