Heikki Kovalainen heeft de nieuwe Lotus T127 in de bandenstapels geparkeerd. De voorzijde van de auto is beschadigd, de coureur ongedeerd.Kovalainen was bezig met een lange stint toen hij in zijn achtste ronde van zijn run van de baan spinde in de bocht Peluqui, achterop het circuit.

De auto maakte een volledige pirouette, maar Kovalainen kreeg de Lotus weer onder controle en vervolgde zijn weg zonder binnen te komen voor een eventuele controle.

In zijn eerstvolgende ronde schoot hij rechtdoor in de naamloze derde bocht van het circuit en ramde de bandenstapels, waarbij de voorkant van de Lotus beschadigd raakte.

De auto is op een vrachtwagen teruggebracht bij het team, waarbij de schade aan de voorkant duidelijk zichtbaar was. Het is nog niet duidelijk of Lotus een extra voorvleugel bij zich heeft, en of er wellicht nog meer schade aan de auto is. De rolluiken voor de pitbox van het team zijn voorlopig gesloten.

Tot aan zijn crash heeft Kovalainen dertig ronden gereden, met een beste tijd die bijna vijf seconden langzamer is dan de snelste tijd op dit moment, geklokt door Sebastian Vettel.

Technisch directeur Mike Gascoyne van Lotus heeft inmiddels laten weten dat zijn team vandaag niet meer in actie komt. De reservevleugel is pas morgenvroeg op het circuit. Overigens was de crash de fout van Kovalainen, zo geeft de coureur toe.

MB