Door een probleem na zijn tweede stop moest Heikki Kovalainen gelijk weer naar binnen. “Dat maakte feitelijk een einde aan mijn wedstrijd.”

 

De Fin eindigde in Shanghai als 23e. “Ik startte goed en reed zestiende. Mijn eerste stint verliep goed”, aldus de coureur van Caterham. “In de dertiende ronde ging ik naar binnen voor harde banden en daar reed ik mee tot en met de dertigste ronde. Vervolgens voelde ik een probleem aan de rechter achterkant. Hierdoor moest opnieuw naar binnen en dat maakte feitelijk een einde aan mijn wedstrijd.”

 

“Dit was niet ons sterkste weekend maar we kunnen ons volgende week al herpakken in Bahrein. Hopelijk gaat het daar beter”, besluit de Fin. Vitaly Petrov, zijn teamgenoot, deed het een stuk beter door als achttiende te eindigen.

 

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, vertelde de Rus. “Meer kon ik niet uit de auto halen. Tot de laatste ronde zaten we in dezelfde ronde als de leiders. Dat is erg positief. We kwamen met wat updates voor deze race en dat was terug te zien. We moeten ons best blijven doen, met nieuwe onderdelen ook blijven komen. Deze flow moeten we vast zien te houden.”