Caterhams Heikki Kovalainen houdt zich naar eigen zeggen nog niet bezig met waar hij volgend jaar wil rijden, maar houdt in gesprek met Motorsport-Total wel overduidelijk al zijn opties open.

In interview met Motorsport-Total laat Kovalainen zich niet in de kaart kijken door de Duitse publicatie. “Ik heb nog niet serieus nagedacht over mijn toekomst”, stelt de Fin, die slechts één factor noemt die met oog op 2013 voor hem van belang is: “Ik wil namelijk wel sowieso de beschikking hebben over een betere auto, zodat ik mijn kunnen kan tonen.”

“Misschien is dat volgend jaar echter bij mijn huidige team Caterham wel prima mogelijk”, stelt de Fin, die daarnaast door Motorsport-Total gevraagd wordt hoe hij over de teams van Ferrari, McLaren, Williams en Sauber denkt, maar zich daar grotendeels op de vlakte over houdt.

“Ferrari is natuurlijk een topteam, net zoals McLaren. Toen ik voor Mclaren tekende (Kovalainen reed in 2008 en 2009 voor het team uit Woking, red.) ging er een droom in vervulling. Ik heb er goede en slechte tijden meegemaakt, maar ik weet wat er destijds mis is gegaan en sta nog altijd in goed contact met het team.”

“Mocht er zich in de toekomst een mogelijkheid voor doen naar McLaren terug te keren, dan zou ik daar dan ook geen problemen mee hebben”, verklaart Kovalainen, die naar eigen zeggen ‘een sterker persoon en betere coureur’ geworden is sinds zijn periode bij dat team.

Over Williams zegt Kovalainen verder niet veel meer dan dat ze dit jaar goed zijn teruggekomen en het nog altijd een groot team is, maar over de geruchten die hem aan Sauber koppelen, wil de Fin nog wel wat kwijt: “Al die berichten zijn inderdaad niets meer dan geruchten, want ik heb nog geen serieuze gesprekken gevoerd voor 2013, maar Sauber lijkt dit jaar wel sterk te zijn en het team heeft een aantal goede races achter de rug.”