Voormalig kwalificatiekanon Jarno Trulli lijkt er niet in te slagen Heikki Kovalainen af te troeven. De Fin was zes tienden sneller dan zijn Italiaanse teamgenoot.

Uiteraard was Kovalainen daar tevreden mee. “Dat was een goede prestatie”, aldus de Lotus-coureur over zijn negentiende startplaats. “Ik kon in mijn tweede run meer tijd vinden en heb zo goed als alles uit mijzelf en de auto gehaald. Het gat richting de andere teams is groter dan we wilden, maar toch ben ik blij met het halen van dit doel.”

 

“Aan de trainingstijden konden we al zien wat het gat ongeveer zou zijn. Ondanks het harde werken van het team konden we dat gat helaas niet verder dichten”, besluit Kovalainen. Trulli was een stuk meer ontevreden dan de Fin.

“Het verkeer speelde een grote rol in mijn kwalificatie”, aldus de Italiaan. “Overal leek er wel iemand op de racelijn te rijden. Eerlijk gezegd ben ik daarom teleurgesteld. Zonder verkeer voelde de auto goed aan: ik ben er zeker van dat er meer snelheid in de auto zit. Iedereen is verteld om in de derde sector snel te blijven rijden, maar anderen hielden zich daar niet aan.”

“Dat had jammer genoeg veel effect op mijn rondetijden. Het gaat nu echter om de race en ik denk dat we opnieuw kunnen aantonen dat de auto een goede racesnelheid heeft. Ik wil opnieuw goed starten en ben benieuwd waar ik dan eindig.”