Caterham-coureur Heikki Kovalainen staat volgens het Finse Turun Sanomat op het verlanglijstje van Peter Sauber, die hem graag naar zijn team zou willen halen als vervanger van Kamui Kobayashi.

De Finse publicatie zegt van bronnen vanuit het team van Sauber heeft vernomen dat teambaas Peter Sauber niet tevreden is over zijn huidige coureurs, omdat hij vindt dat ze er te vaak niet in slagen de mogelijkheden van de Sauber C31 ten volle te benutten.

Met name de positie van Kobayashi – die achttien punten achterstaat op teamgenoot Sergio Pérez – zou daarom in het gedrang zijn gekomen. Sauber zou hem willen vervangen door een ‘snelle, solide en ervaren coureur die een auto naar de finish kan brengen’, hetgeen het Zwitserse team volgens Turun Sanomat in Kovalainen zou zien.

Kovalainen zelf houdt zich vooralsnog op de vlakte over zijn toekomst. De dertigjarige coureur heeft toegegeven dat hij weer om de punten wil meedoen, maar vindt het nog te vroeg om te zeggen of dat betekent dat hij een overstap naar een ander team moet maken. Als de Fin genoeg vooruitgang ziet bij zijn huidige renstal Caterham, sluit hij een langer verblijf namelijk niet uit.

Behalve Kovalainen zou ook Force India’s Nico Hülkenberg op het verlanglijstje van Sauber staan. De Duitser zou echter tweede keus zijn achter de meer ervaren Kovalainen, die komend weekend zijn honderdste Grand Prix gaat rijden, zo meldt Turun Sanomat. De Spanjaard Jaime Alguersuari is recentelijk ook met Sauber in verband gebracht.