Heikki Kovalainen is teruggekomen bij Caterham om te helpen. Hij benadrukt dat hij zeker geen stoeltje wil claimen bij het team. Goed nieuws voor Giedo van der Garde die vanaf nu de hulp van de ervaren Fin kan inschakelen.

“Ik ben hier alleen om de racecoureurs te helpen en ondersteunen”, vertelt Kovalainen. “Mijn rol is heel anders dan voorheen. Ik werk voor het team en wil ze vooral veel stimuleren. Hopelijk maakt dat ze sneller. Dat is immers wat je als team altijd wil.”

“Toch denk ik dat de coureurs hun taken al goed hebben gedaan dit jaar”, vervolgt Kovalainen. “De auto is niet makkelijk te besturen. Hij is in principe hetzelfde als vorig jaar, terwijl andere teams hele nieuwe auto’s hebben gebouwd. Het wordt dus heel moeilijk voor de coureurs van Caterham dit jaar. Gelukkig hebben ze geen grote fouten gemaakt.”

Hoewel het Kovalainens werk wordt om het team te helpen, maakt hij natuurlijk ook veel kilometers op de Pirelli-banden van 2013. Hierdoor komt hij hoog op de lijst van potentiele vervangers van andere coureurs bij verschillende teams.

Zelf zegt de Fin daarover: “Ik werk nu voor Caterham. Ik ben niet op zoek naar een ander team. Voordat ik deze kans kreeg, was ik op zoek naar een stoeltje, maar niemand heeft me nog gebeld. Ik ben gewoon blij dat ik nu terug ben.”

“Ik heb mezelf fit gehouden en contact gehouden met de mensen hier”, vervolgt Kovalainen. “Ik ben klaar om in te stappen en heb weinig training nodig. Ik had wel aanbiedingen om andere dingen te doen, maar dat was niet wat ik wilde. Formule 1 is wat me werkelijk interesseert. Ik heb gewoon gewacht tot er een deur open ging en ik weer mee kon doen. Dat is nu gebeurd.”