Robert Kubica heeft aan Autosport bevestigd dat hij in de simulator van het Formule 1-team van Mercedes heeft getest. Hoe uitgebreid hij dat heeft gedaan en of de test(s) een vervolg krijgen, wil de Pool verder niet kwijt.

Kubica heeft ruim twee jaar geleden voor het laatst in een echte Formule 1-auto gereden, toen hij voor Renault op 3 februari in de weer was tijdens de wintertests. Drie dagen later raakte hij zwaar gewond toen hij crashte tijdens een rally waar hij voor zijn plezier aan mee deed.

Kubica liep ernstige verwondingen op aan zijn rechterarm, -hand en -been. Volledig hersteld is Kubica twee jaar later nog steeds niet: hoewel hij wel denkt ‘op bepaalde circuits weer te kunnen rijden’, gaf hij onlangs zelf nog toe dat dit op andere circuits – zoals het bochtige Monaco – nog niet mogelijk is aangezien hij nog altijd beperkt is in zijn bewegingen.

Dat Kubica toch alweer aan de Formule 1 proeft door in een simulator te oefenen, zoals vorige week naar buiten kwam, was ondanks Kubica’s uitgesproken ambitie om een comeback te maken toch een verrassing. In gesprek met Autosport bevestigt Kubica de geruchten echter: “Ik heb inderdaad in de simulator van Mercedes gereden”, vertelt hij.

Gevraagd naar details over de test, houdt de 28-jarige Kubica – die dit jaar overigens meedoet aan rally’s in onder meer de WRC2 – zich op de vlakte: “Ik kan niet zeggen hoe vaak ik in de simulator heb geoefend en hoeveel rondjes ik heb gereden”, zegt de coureur die evenmin wil prijsgeven of hij van plan is vaker in de digitale Formule 1-bolide aan de slag te gaan: “Misschien. Dat weet ik niet.”