Robert Kubica’s kans op een racezitje bij Williams lijkt verkeken, maar de Pool is met het team uit Grove in gesprek over een rol als testrijder of iets soortgelijks.

De Franse sportkrant L’Équipe bericht dat het om een functie als testrijder gaat, terwijl Autosport meldt dat Kubica’s management in gesprek is over een verder niet gespecificeerde ‘ondersteunende rol’.

In beide gevallen wordt bericht dat een dergelijke rol voor Kubica vermoedelijk meer tijd achter het stuur betekent, mogelijk in de vorm van deelname aan vrije trainingen.

Kubica zou zo de gelegenheid hebben zich binnen de Formule 1 te bewijzen, terwijl Williams de beschikking krijgt over een ervaren coureur om te helpen met de ontwikkeling van de auto.

Kubica doet verhaal na zijn test voor Williams in Abu Dhabi.

De 33-jarige Kubica werkt aan een comeback, nadat hij begin 2011 zwaargewond raakte tijdens een rallycrash. Hij leeft sindsdien met bepaalde beperkingen aan zijn rechterarm.

Kubica leek lange tijd de belangrijkste kandidaat voor het nog vrije Williams-zitje naast Lance Stroll, maar de laatste berichten wijzen erop dat dit naar de Rus Sergej Sirotkin gaat.

Williams en Sirotkin zouden al enige tijd bezig zijn de deal af te ronden. Volgens L’Équipe zal hij ‘spoedig’ gepresenteerd worden door het team. Williams wil niet op deze berichtgeving reageren.