*

‘Williams werkt aan afronden Sirotkin-deal’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 januari 2018 10:11

‘Williams werkt aan afronden Sirotkin-deal’
Sutton Images

Het team van Williams is dichtbij het rondmaken van een deal die de Rus Sergej Sirotkin de nieuwe teamgenoot van Lance Stroll maakt – en het laatste zitje op de grid geeft.

Dat bericht de BBC. Het zou volgens het Britse medium om de laatste loodjes gaan, al meldt het ook dat Williams – ondanks dat er geen obstakels of struikelblokken zouden zijn – de tijd wil nemen om alles rond te krijgen. Voor de komende week hoeft er volgens de BBC zodoende nog geen aankondiging verwacht te worden.

Sirotkin maakte indruk op Williams toen hij in Abu Dhabi voor het team testte.

Sirotkin wordt al sinds voor de jaarwisseling gezien als de meest waarschijnlijke kandidaat voor het nog vrije Williams-zitje. Aanvankelijk kwam die rol de Pool Robert Kubica toe, maar Sirotkin heeft eind 2017 een goede indruk gemaakt tijdens de Abu Dhabi-test na afloop van het seizoen. Kubica’s optreden zou daarentegen de nodige vraagtekens hebben opgeroepen.

Als gevolg daarvan zou Williams’ interesse in Kubica zijn afgenomen. Eerder werd al door Autosport bericht dat de eveneens Russische Daniil Kvyat het eerste alternatief zou zijn in het geval Williams er niet uitkomt met Sirotkin. Volgens deze publicatie was Kubica zelfs voor de jaarwisseling al geen kandidaat meer bij Williams.

Williams heeft telkens benadrukt dat performance de belangrijkste overweging is bij het maken van een keuze. Het is echter geen geheim dat zowel Sirotkin als Kubica eveneens kan terugvallen op aanzienlijke financiële steun. Kubica zou over een budget van rond de zeven of acht miljoen euro beschikken, Sirotkin zou zo’n vijftien miljoen euro kunnen meebrengen.