Sergej Sirotkin heeft genoeg van een rol als testcoureur en aast bij Williams, waarvoor hij woensdag testte, op een racezitje. “Ik was niet in Abu Dhabi om van de zon te genieten.”

Dat verklaart de Rus, 22, in gesprek met het Franse AUTOhebdo. Sirotkin is sinds 2016 testrijder van Renault, maar kreeg van dat team toestemming om in Abu Dhabi voor Williams te testen.

Sirotkin zou ook kandidaat zijn voor het zitje dat Williams nog heeft voor 2018, met Robert Kubica – die ook in Abu Dhabi testte – en Pascal Wehrlein, Daniil Kvyat en Paul di Resta de andere kandidaten.

Dat hij aan de Pirelli-bandentest meedeed met het doel om zich in the picture te rijden bij Williams, daar laat Sirotkin geen twijfel over bestaan. “Ik was niet in Abu Dhabi om van de zon te genieten.”

Na twee jaar als testrijder vindt Sirotkin het tijd om de stap te maken naar een racezitje.

Na twee jaar als testrijder vindt hij het ook tijd om de stap te maken. “Het is niet makkelijk als testrijder aan de zijlijn te staan. Je leert veel, maar ik mis de adrenaline. Het is totaal anders dan racen.”

Bij Renault hoeft hij “op korte termijn niet op een zitje te rekenen”, erkent de coureur uit Moskou daarbij. “Dat ik nu met twee teams van hoog niveau heb kunnen werken, is echter een privilege.”

“Ik ben Williams zeer dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven, ook al weet ik niet wat de toekomst zal brengen”, zegt hij over de nog niet besliste strijd om het Williams-zitje.

Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, heeft aangegeven dat het team eerst alle data van de test uitgebreid wil bestuderen alvorens verder te gaan in het proces.

Lowe heeft daarnaast verklaard dat Williams nog verder kijkt dan Kubica en Sirotkin, en dat Wiliams ook zonder ze te laten testen over genoeg informatie beschikt over Wehrlein, Kvyat en Di Resta.

Lees ook – Lowe: ‘Geen zorgen om fysieke gesteldheid Kubica’