Daniil Kvyat stelt zichzelf geen specifieke doelen gesteld voor volgend seizoen, als hij voor het grote Red Bull gaat rijden. De vanuit Toro Rosso gepromoveerde jongeling wil er gewoon het beste van maken.

In die zin verandert Kvyat niets aan zijn aanpak, legt hij uit aan SpeedWeek. “Bij Toro Rosso stapte ik namelijk met dezelfde intentie in, en dat heeft goed uitgepakt”, haalt hij aan. “Voor volgend seizoen met Red Bull heb ik me dan ook niet voorgenomen om een bepaald aantal punten of podiumplekken te behalen, net zoals ik ook geen deadline heb gesteld voor wanneer ik mijn eerste zege op zak wil hebben.”

“De Formule 1 is bovendien sowieo onvoorspelbaar, dus ik vind het ook niet nuttig om me aan voorspellingen te wagen. Dat vind ik maar loos gepraat”, vervolgt Kvyat, die eigenlijk alleen maar wenst dat hem een ‘rustig’ seizoen zonder problemen wacht: “Want ik wil de kans krijgen om te laten zien wat ik kan door in de aanval te gaan en daarbij zo min mogelijk fouten te maken.”

“Waar dat qua resultaten allemaal toe leidt, zien we dan wel”, zegt Kvyat, die het vooral belangrijk vindt dat Red Bull-kopstukken Helmut Marko en Christian Horner vertrouwen in hem hebben en dat hijzelf uiteraard ook overtuigd is van eigen kunnen. “Ik ga daardoor relaxed en zelfverzekerd 2015 in, al weet ik natuurlijk ook dat ik het wel moet waarmaken”, aldus de realistische Rus.