Daniil Kvyat verbaast zich erover dat er zoveel lof is over het Red Bull-debuut van Alexander Albon. Hij vindt de positieve reacties overdreven, omdat Albon in de Red Bull moeite had om de Rus voorbij te gaan gedurende 36 ronden. Kvyat heeft er wel van genoten dat hij de Red Bull zo lang achter zich wist te houden.

Albon maakte tijdens de Grand Prix van België zijn Red Bull-debuut, nadat hij van stoeltje was geruild met Pierre Gasly. Hij begon de race vanaf de zeventiende plaats dankzij een gridstraf vanwege een motorwissel, maar vocht zich knap naar voren om als vijfde over de finish te komen. Red Bull-teambaas Christian Horner was vol lof over de Thai, maar zijn oude teamgenoot Kvyat begrijpt niet zo goed waarom iedereen zo enthousiast is over zijn prestatie.

Lees ook: Horner ziet Albon en Honda leveren: ‘Doen wat we verwachten’

”Ik weet niet waarom je dat een goede start zou noemen”, zegt Kvyat in gesprek met Motorsport.com. ”Hij heeft 36 ronden achter mij gereden, in een Red Bull-auto. En hij startte nog voor mij ook, dus ik weet het niet. Misschien dat hij in de toekomst beter zal presteren”, aldus de Rus.

Red Bull feliciteert Albon met zijn vijfde plaats. Foto: Motorsport Images

‘Het was erg aangenaam’
Kvyat voegt eraan toe dat het hem niet veel had uitgemaakt wat Albon had gepresteerd, als de twee niet in gevecht waren gekomen tijdens de race. ”Normaal gesproken maakt het mij niet veel uit, nee. Maar we waren gedurende de race in Spa aan het vechten. Als hij bij Toro Rosso had gezeten, was het een indrukwekkende race geweest. Maar hij zit nu bij Red Bull”, aldus Kvyat.

Lees ook: Kvyat respecteert de keuze van Red Bull: ‘Ze willen gewoon zien wat Albon kan’

Op de vraag op Albon dan ook beter had moeten presteren volgens zijn oude teamgenoot, antwoordt hij: ”Ik weet het niet. Ik reageer alleen op wat ik heb gezien. Misschien was dat het maximaal haalbare met die auto die dag, maar het feit dat ik de hele race een Red Bull achter me wist te houden was erg aangenaam”, sluit de 25-jarige Toro Rosso-coureur af.