Zolang Red Bull in 2016 vooruitgang weet te boeken, moet het tevreden zijn. Ook als het om kleine stappen vooruit gaat. Dat stelt coureur Daniil Kvyat.

In interview met het Duitstalige SpeedWeek, dat eigendom is van Red Bull, blikt Kvyat met ‘gemengde gevoelens’ vooruit op het aanstaande seizoen, zoals het door deze publicatie wordt omschreven.

“We willen natuurlijk progressie maken en zolang we daadwerkelijk vooruitgang zien, zullen we ook tevreden zijn”, vertelt Kvyat, die daarbij dus gelijk een kanttekening plaatst: “Zolang we niet vooraan meedoen, zullen we nooit echt happy zijn, maar op het moment moeten we ook tevreden zijn met kleine stapjes vooruit.”

Over de reden voor deze gemengde gevoelens is SpeedWeek duidelijk. Deze stammen af van de ‘moeilijkheden die Red Bull in 2015 met de Renault-motor had’, welke in 2016 nog steeds achterin de Red Bull-bolides zal liggen, ook al is deze motor omgedoopt tot TAG Heuer.

Marko
Wat Red Bull volgens topman Helmut Marko in ieder geval moet helpen op motorisch vlak, is dat het door contractuele afspraken op dezelfde behandeling als het nieuwe Renault-fabrieksteam kan rekenen. Marko verklaarde daarbij eerder al ten overstaan van de Salzburger Nachrichten dat Renault er wat hem betreft verstandig aan zou doen al haar aandacht op Red Bull te richten, in plaats van op haar eigen team.

“Als ze enig verstand hebben, zetten ze alles op ons. Gezien hoe het voormalige Lotus-team er eind 2015 voor stond en de coureurs die ze hebben, kunnen ze in 2016 namelijk toch niets bereiken”, aldus Marko, die deze uitspraken overigens deed voordat het vertrek van Pastor Maldonado bij Renault officieel door de coureur zelf werd bevestigd. Maldonado wordt zeer waarschijnlijk vervangen door Kevin Magnussen.