Lewis Hamilton start morgen als eerste. Naast hem staat de verrassende Pastor Maldonado. Al het goede bij Williams moest vandaag van hem komen, omdat Bruno Senna in de eerste kwalificatie spinde.

Hamilton noteerde in de eerste kwalificatie de snelste tijd. Maldonado viel toen al op met een sterke vijfde tijd . Dissonant was zijn Williams-teamgenoot Senna. De Braziliaan spinde in de slotfase van de baan toen hij te hard over een kerbstone reed. Senna kwalificeerde zich slechts als zeventiende.

Extra pijnlijk was het misschien dat Maldonado vervolgens ook in de tweede kwalificatie de snelste was. Ook toen vielen een aantal mensen uit van wie je het niet verwacht. Zo mochten Mark Webber én Jenson Button na de tweede sessie uitstappen. Het verschil tussen Kimi Räikkönen, vijfde, en Webber was slechts een tiende. Een aantal mensen, met Schumacher op tien, eindigden dus net aan de goede kant van de streep.

In de belangrijkste kwalificatie koos Sebastian Vettel eieren voor zijn geld. De wereldkampioen noteerde geen tijd. Ongetwijfeld om morgen voor andere coureurs, die niet naar buitenkwamen in de laatste sessie, te starten.

Anderen, zoals Hamilton en Alonso, gingen er wel vol voor. De Spanjaard noteerde in de slotfase de snelste tijd, maar Maldondo leek te gaan stunten door zeventienden sneller te gaan. Hamilton herhaalde echter zijn huzarenstukje van de eerste sessie, en noteerde een tijd van ruim een halve seconde sneller.

Bekijk hier de volledige uitslag