In Zuid-Korea wist Lewis Hamilton het traditionele polefeestje van Red Bull nog te verstoren, maar in India is Sebastian Vettel hem weer de baas. De Brit wordt bovendien drie plaatsen teruggezet vanwege het negeren van gele vlaggen gisteren.

Hamilton is nog wel net sneller dan Mark Webber. Fernando Alonso strandt op negen duizendsten van de Australiër. Beiden schuiven echter op de grid een plaatsje op door Hamiltons straf. Dat geldt ook voor Jenson Button, die de vijfde plaats in de slotfase afpakt van Felipe Massa. De Braziliaan rijdt zijn voorwiel kapot rijdt op de kerbs en eindigt in de grindbak eindigt. Nico Rosberg probeert zich in de strijd te mengen, maar moet genoegen nemen met de voor hem vertrouwde zevende plaats. 

Alle tien coureurs die zich voor Q3 hebben geplaatst, komen ditmaal de baan op. Maar Adrian Sutil, Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari gaan direct weer binnen en zetten geen tijd neer. Force India beperkte zich in Q2 ook al tot één late run, wat ongunstig uitpakt voor Paul di Resta. Datzelfde geldt voor Sergio Pérez, die zijn teamgenoot Kamui Kobayashi zag sneuvelen in Q1, en ook drie plaatsen wordt teruggezet.

Red Bull, McLaren, Ferrari en Nico Rosberg komen in Q2 juist alleen vroeg in actie en denken daarmee, terecht, veilig te zijn. Michael Schumacher, die het niet treft met verkeer vandaag, neemt het zekere voor het onzekere en gooit er toch nog een setje banden tegenaan. 

Tevergeefs, want hij weet zich niet voldoende te verbeteren om Q3 te bereiken. De Toro Rosso’s zijn hem te vlug af. Ook Vitaly Petrov is sneller, maar moet een gridstraf van vijf plaatsen incasseren die hij heeft overgehouden aan zijn botsing met Schumacher in Zuid-Korea waardoor Schumacher, die klaagt over bandenvibraties, vanaf de elfde plaats weer een kans krijgt om zijn raketstarts te demonstreren.

Timo Glock moet het in de kwalificatie zonder vijfde versnelling doen en eindigt op de laatste plaats. Zijn tijd van 1:34.046 is ver boven de 107-procentnorm van 1:32.222, maar gezien de omstandigheden en zijn eerdere tempo krijgt hij ongetwijfeld dispensatie van de wedstrijdleiding en staat er morgen een volledig veld aan de start. 

Hij zal dan naast teamgenoot Jerome D’Ambrosio plaatsnemen. De Belg wordt afgetroefd door beide HRT’s. Narain Karthikeyan slaagt er net niet in om Daniel Ricciardo voor te blijven (22 honderdsten verschil), maar rijdt toch een ereronde. Al zwaaiend vanuit de cockpit begroet hij de Indiase fans, die nog niet massaal naar het Buddh International Circuit zijn afgereisd. 

Bekijk hier de volledige uitslag