De eerste ‘moderne’ Grote Prijs van Nederland moet, nu de race in 2020 na 35 jaar afwezigheid terugkeert op Circuit Zandvoort, nog gehouden worden, maar voor de editie van het jaar erna zijn al 35.000 kaarten verkocht. “Waanzinnig natuurlijk”, aldus sportief directeur Jan Lammers.

Door André Venema en Daan de Geus

De editie van 2020 is al stijf uitverkocht, met van vrijdag 1 t/m zondag 3 mei plek voor 105.000 bezoekers per dag, oftewel 315.000 in totaal. Lammers noemde dat eerder al uitzonderlijk, niet alleen voor de Dutch GP en Circuit Zandvoort, maar ook voor de Formule 1 als sport en voor de organisatie erachter, Formula One Management.

Wat volgens Lammers echter net zo bijzonder is, is dat er ook al een flink aantal kaarten is verkocht voor het jaar erna. “Er zijn echt ongekende dingen aan de gang, zoals het feit dat wij voor 2021 al 35.000 kaarten hebben verkocht”, zegt hij tegen FORMULE 1, doelend op hoe fans al voor meerdere jaren kaarten konden kopen, en een deel dat dus al heeft gedaan. “Echt waanzinnig, natuurlijk.”

Lees ook: Lammers: ‘GP van Nederland wordt als een festival, we hebben eigenlijk drie zondagen’

Circuit Zandvoort. Foto: Andreas Terlaak

Het mag daarbij duidelijk zijn dat de organisatie achter de Dutch GP erop hoopt in 2020 met een goed geregeld evenement en een mooie race ook de editie van 2021 snel uit te verkopen. “Dat is de insteek, dat we de maandag na de race bij wijze van spreken uitverkocht zijn voor het jaar erna. Al zullen we die maandag ook gelijk weten wat beter kan”, is hij niet blind voor eventuele verbeterpunten waar dan ‘natuurlijk’ aan gewerkt zal worden.

Lees ook: Eerste werk aan Circuit Zandvoort begonnen voor GP van Nederland