Marussia is in Bahrein niet geweldig uit de startblokken gekomen. Een versnellingsbakprobleem en de hitte speelden de Engels-Russische renstal parten.

Marussia sloot de eerste vrije training af als het langzaamste team, met Max Chilton en testrijder Rodolfo González – die in de ochtend tijdelijk het stoeltje van Jules Bianchi overnam – op de plaatsen 21 en 22, achter de beide Caterhams.

In de middag wist Marussia een klein beetje op te schuiven en waren Chilton en Bianchi weliswaar langzamer dan Caterham-coureur Charles Pic, maar wel sneller dan diens teamgenoot Giedo van der Garde.

“Ik ben er blij mee dat ik in beide trainingen veel heb kunnen rijden en veel data kunnen verzamelen, want we hebben het hier niet makkelijk”, vertelt Chilton. “De omstandigheden zijn hier zwaar en door de hitte hebben we er moeite mee grip te vinden. Ik twijfel er desondanks niet aan dat we het – dankzij de verzamelde informatie – morgen beter kunnen doen.”

Voor Bianchi was het evenmin een makkelijke dag. “Het was niet eenvoudig om, nadat ik VT1 moest uitzitten, in de middag op snelheid te komen. De auto functioneerde door de hitte niet naar wens en we hadden helaas ook niet de tijd om de problemen achter ons te laten en vooruitgang te boeken. Ik ben er echter zeker van dat het morgen beter zal gaan”, zegt ook hij.

Voor testrijder Gonzalez was het de eerste keer dat hij tijdens een raceweekend in actie kwam. “Door het probleem met de versnellingsbak was het een korte, maar wel aangename, kennismaking met de Marussia MR02. Ik voelde me goed achter het stuur van de auto en heb toch nog het één en ander kunnen doen, maar hopelijk kan ik volgende keer dat ik mag rijden een grotere bijdrage leveren.”