Nicholas Latifi mag dit jaar nog minstens drie keer instappen bij het team van Williams. De Canadese Williams-testrijder gaat in Mexico, Amerika én Brazilië de eerste vrije training rijden voor het team uit Grove.

In Mexico neemt Latifi daarbij in VT1 het zitje over van Robert Kubica, de week erop leent Williams’ testrijder in Austin de auto van George Russell voor zijn vrijdaguitje. Dat Nicholas Latifi de kans krijgt kilometers te maken, is niet vreemd: hij geldt als dé topkandidaat om in 2020 het racezitje van Robert Kubica over te nemen, die het team na dit seizoen verlaat.

Lees ook: Kubica na 2019 weg bij Williams

Volgens meerdere bronnen in de paddock is Latifi’s Williams-deal zelfs al rond en is het enkel wachten tot Latifi genoeg superlicentiepunten binnen heeft om zijn ‘Formule 1-rijbewijs’ te verkrijgen. Die punten kan hij tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi in de wacht slepen, als de Formule 2 weer in het voorprogramma rijdt. De 24-jarige Latifi staat tweede in de klasse waarin Nyck de Vries al beslag heeft gelegd op de titel en heeft daar genoeg aan.

De kans is groot dat Latifi dus in 2020 naast George Russell instapt. Russells aanblijven is nog niet officieel bevestigd, maar zowel Williams als Russell heeft herhaaldelijk aangehaald dat ze in 2020 met elkaar verder gaan.

Lees ook: Russell zeker dat Williams auto voor 2020 op tijd af heeft: ‘Durf er mijn huis om te verwedden!’

Nicholas Latifi in actie voor Williams.

Voor Latifi wordt Mexico zijn derde vrije training van dit jaar, eerder reed hij er al vier voor Force India/Racing Point, in 2018. De verwachting is dat hij vanwege zijn Formule 2-programma niet op de vrijdag in Abu Dhabi zal rijden, al bestaat er wel een mogelijkheid dat hij na dat weekend voor Williams in actie komt tijdens de Pirelli-bandentest op het Yas Marina Circuit.