De Canadees Nicholas Latifi rijdt volgend jaar naast George Russell bij Williams. Hij neemt het stoeltje over van de vertrekkende Robert Kubica waarmee de grid voor het komende seizoen compleet is. 

Zijn aanstelling is zeker geen verrassing, Latifi reed dit jaar en vorig jaar al meerdere sessies op de vrijdagochtend. Hij maakte indruk in de Formula 2 waar hij momenteel tweede staat achter kampioen Nyck de Vries. Hij brengt bovendien een flinke sponsorbijdrage mee naar Williams dat het geld goed kan gebruiken.

Lees ook: McLaren: ‘Investering Michael Latifi staat los van loopbaan F2-coureur Nicholas Latifi’

(tekst gaat verder onder foto)

Latifi kwam dit seizoen zes keer in actie voor Williams tijdens een vrije training. Foto: Motorsport Images

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij het team dit jaar”, aldus de 24-jarige Canadees. “Ik kijk er enorm naar uit om samen aan de reis te binnen en ben natuurlijk superenthousiast om mijn Formule 1-debuut te maken in Australië.”

Claire Williams zegt hoog op te geven van Latifis kwaliteiten. “Iedereen bij Williams is onder indruk van zijn prestaties in F2 en zijn werk bij ons achter de schermen. Hij is een gerespecteerd lid van Williams, we hebben er zin in om met hem in zijn nieuwe rol ons terug het middenveld in te vechten.”

De grid voor 2020
Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas Ferrari: Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Red Bull: Max Verstappen, Alex Albon McLaren: Carlos Sainz Jr, Lando Norris Renault: Daniel Ricciardo, Esteban Ocon Toro Rosso: Pierre Gasly, Daniil Kvyat Racing Point: Sergio Perez, Lance Stroll Alfa Romeo: Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi Haas: Kevin Magnussen, Romain Grosjean Williams: George Russell, Nicholas Latifi