De investering van 230 miljoen euro die zijn vader Michael Latifi in de McLaren Group heeft gedaan staat compleet los van de loopbaan van Formule 2-coureur Nicholas Latifi. Dat heeft McLaren bevestigd.

De Canadese zakenman Michael Latifi heeft met zijn onderneming Nidala voor 230 miljoen euro aan aandelen gekocht in de McLaren Group, waar behalve de gelijknamige sportwagenfabrikant en McLaren Technologies ook McLaren Racing onder valt, waar het Formule 1-team deel van uitmaakt.

Afgelopen maandag werd al gesuggereerd dat de deal los zou staan van de loopbaan van Latifi junior, en navraag bij een woordvoerder van McLaren bevestigt dat: “Er is geen sprake van een connectie tussen de investering door Michael Latifi in McLaren en de carrière van Nicholas Latifi als coureur. Dat is een bepaling in de deal die in gelijke mate door Michael Latifi en McLaren is gemaakt.”

Met zijn investering bezit Latifi nu tien procent van de aandelen in de McLaren Group, zo bevestigt de woordvoerder verder. Latifi senior verklaarde eerder de investering te hebben gedaan omdat hij veel bewondering heeft voor hetgeen McLaren doet en veel mogelijkheden tot groei ziet voor de McLaren Group.

Nicholas Latifi stapt in bij Force India, waar hij testrijder is.