Mercedes-adviseur Niki Lauda gelooft niet dat Fernando Alonso volgend jaar voor het team van Ferrari of Mercedes rijdt. De Oostenrijker meent dat de McLaren-coureur niet zo snel een sprong naar de voorhoede van de grid zal maken.

Natuurlijk wil tweevoudig wereldkampioen Alonso het beter doen dat hij dit jaar bij het team van McLaren kan laten zien. Zo zijn er geruchten over een mogelijke overstap naar het team van Renault. Maar Mercedes-adviseur Niki Lauda betwijfelt of hij de kans krijgt om hogerop te komen.

“Ik denk niet dat Ferrari hem weer wil hebben”, zegt de Oostenrijker tegen het Spaanse Movistar. “Hij ging weg terwijl hij nog een contract had en het probleem van Honda’s motorontwikkeling al bekend was. Hetzelfde gebeurde bij McLaren-Mercedes. Zolang Hamilton en Bottas bij ons gewoon blijven winnen, hebben we geen vervanging nodig. Nu is hij teleurgesteld, maar het was zijn beslissing om naar McLaren te gaan.”

Lauda benadrukt wel dat Alonso een snelle en agressieve coureur is. De Spanjaard is volgens hem ook nog altijd een van de beste op de grid.

Lauda Alonso

Hopelijk valt er voor Alonso meer te lachen bij de Indy 500.

Indy 500
De situatie van Alonso bij het team van McLaren dit jaar is dramatisch, met als dieptepunt zijn DNS (Did Not Start) bij de Grand Prix van Rusland afgelopen weekend. De Spanjaard zoekt zoals bekend eind deze maand zijn uitvlucht in de Indy 500 op het circuit van Indianapolis. Lauda zegt wel te begrijpen waarom hij dat doet.

“Hij verveelt zich en hij heeft een uitdaging nodig”, meent de drievoudig wereldkampioen“Als coureur begrijp ik dat. Maar om hem bij de belangrijkste race van het seizoen (de Grand Prix van Monaco, red.) te laten gaan, is voor het team een moeilijke beslissing om te nemen. Voor Alonso is het een goede beslissing, want hij kan daar iets meemaken wat hij hier nu niet kan. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.”