Valtteri Bottas heeft gelijk in zijn eerste race voor Mercedes bewezen de juiste keuze te zijn geweest. Dat vindt Mercedes-topman Niki Lauda.

“We zijn voor de juiste coureur gegaan”, toont Lauda zich ten overstaan van Sky Sports F1 tevreden, sprekend over de coureur die afgelopen winter de overstap van Williams maakte om bij Mercedes het stoeltje van de vertrokken wereldkampioen Nico Rosberg over te nemen.

“Bottas deed het geweldig”, zegt Lauda over het presteren van de Fin in de Grote Prijs van Australië. “Hij reed een foutloze race, terwijl hij onder grote druk stond. Het was zijn eerste race in een nieuwe auto, maar hij eindigde als derde, dicht bij Lewis Hamilton in de buurt.”

“Beter had hij het niet kunnen doen”, meent Lauda, die het optreden van Bottas ‘Rosberg-achtig’ noemt. “Ik denk niet dat Bottas het minder heeft gedaan dan Nico als hij hier zou hebben geracet. Het resultaat zou identiek geweest zijn”, denkt de Mercedes-topman.

Lauda (midden) was onder de indruk van Bottas’ optreden.

Bottas
Bottas zelf zegt dat ‘er altijd dingen zijn die beter kunnen’, maar meent ook dat het een goed begin was van zijn tijd bij Mercedes. “Het team heeft me daarbij erg geholpen. Ik voel ook echt dat iedereen me steunt. Als ik vragen heb, staat er altijd gelijk iemand klaar om te helpen.”

De 27-jarige coureur uit Nastola herhaalt daarbij dat zijn weekend ‘van tijd tot tijd’ alsnog niet ideaal was. Aan de andere kant betekent dat volgens hem echter ook gewoon dat er nog meer in zit en hij dat eruit kan halen als hij goed met het team blijft werken en zelf ook op dezelfde manier verder gaat.