Mercedes mag dan een topzitje in de aanbieding hebben, maar het zal niet eenvoudig zijn een geschikte vervanger voor Nico Rosberg te vinden.

Dat stelt Mercedes-topman Niki Lauda, reagerend op de beslissing van Rosberg om de Formule 1 gedag te zeggen. Aan het Duitse Auto, Motor und Sport vertelt Lauda namelijk dat het lastig zal zijn om een topper te strikken.

“Het is begin december en we zitten ineens zonder coureur. Ik denk daarbij dat de contracten van alle topcoureurs waterdicht zijn. Een vervanger voor Rosberg vinden, wordt dus echt een probleem”, verzucht Lauda.

Wat meespeelt, zo geeft Lauda aan, is dat Mercedes met Rosberg en Lewis Hamilton ‘het best mogelijke duo’ in dienst had. “En we wisten daarbij wat we aan Lewis en Nico hadden.”

Ondanks de moeite van het vinden van een vervanger, heeft Lauda begrip voor Rosbergs beslissing. “Coureurs stoppen wanneer ze willen stoppen. Dat kun je van buitenaf niet beïnvloeden”, weet Lauda.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al verklaard de tijd te nemen met het zoeken van een opvolger van Rosberg. Hamilton heeft op zijn beurt aangegeven dat het hem niet uitmaakt wie het wordt.