*

Leclerc: ‘Er waren niet genoeg rondjes om Bottas nog te pakken’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 juni 2019 17:34

Leclerc: ‘Er waren niet genoeg rondjes om Bottas nog te pakken’
Motorsport Images

Charles Leclerc kwam binnen een seconde van Valtteri Bottas over de streep in Frankrijk. Het had niet veel gescheeld of de Ferrari-coureur was nog als tweede gefinisht: “Maar er waren niet genoeg rondjes over om hem nog te pakken.” Voor teamgenoot Sebastian Vettel bleef het podium buiten bereik.

Leclerc rept na afloop over een goede dag, zeker gezien hoe stroef Ferrari vrijdag tijdens de trainingen uit de startblokken kwam. In de race diende Leclerc in het begin een gat te trekken naar nummer vier Max Verstappen, daarna opende hij in de slotfase de jacht op nummer twee Bottas. “De eerste stint was wel oké, na de pitstop draaide het om bandenmanagement en ik denk dat ik dat goed deed.”

“Bottas leek na de virtual safety car moeite te hebben zijn banden weer aan de praat te krijgen. Ik liep snel in en dacht tot aan het eind dat ik hem nog kon inhalen, maar er waren niet genoeg rondjes over om hem nog te pakken”, verhaalt de Ferrari-rijder, die dus alsnog tevreden een beker voor de derde plek mocht ophalen.

Lees ook: Hamilton domineert Franse Grand Prix, zesde één-twee voor Mercedes

Vettel
Een podiumplek zat er niet in voor Vettel, hij finishte – met Verstappen nog tussen de Ferrari’s in – als vijfde na een start van plek zeven. “Het doel voor dit weekend was om het gat zoveel mogelijk te dichten, maar dat is niet gelukt”, aldus Vettel tegenover de BBC. Het was het bekende verhaal met zijn Ferrari SF90: “We zijn snel op de rechte stukken, maar niet zozeer in de bochten.”

De updates die Ferrari heeft gebracht ‘werkten niet’, vertelt Vettel. “Dus we moeten achterhalen waarom.” Volgende week beter, hoopt hij. “De lay-out van het circuit in Oostenrijk zou in elk geval gunstiger voor ons moeten zijn”, haalt Vettel aan. “Het was hier ook erg heet, en hoe meer grip je dan hebt, hoe beter je je banden kan sparen. Dat lijkt meer in het voordeel van Mercedes dan van ons te zijn.”

Onderweg naar de vijfde plek pakte Vettel nog wel het bonuspunt voor de snelste ronde mee. Zo neemt hij elf in plaats van tien punten mee terug uit Paul Ricard. Een schrale troost, want het gat naar WK-leider Hamilton is inmiddels al 76 punten voor de nummer drie uit de tussenstand.

Lees ook: Leclerc doet het maximale, Vettel laat wat liggen: ‘Heb niet alles uit de auto gehaald’

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel