*

Leclerc na derde plek: ‘Hoopte op safety car, maar die kwam er niet’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

9 juni 2019 22:54

Leclerc na derde plek: ‘Hoopte op safety car, maar die kwam er niet’
Motorsport Images

Heel even leek Charles Leclerc nog aanspraak te maken op de tweede plek, maar uiteindelijk mag de Monegask als derde mee op het podium. Ondanks een eerste dubbel podium voor Ferrari in 2019 klinkt Leclerc ontevreden. “Het team had deze overwinning gewoon verdiend”, aldus Leclerc.

Charles Leclerc start vanaf P3 en houdt die positie zo goed als de hele race vast. Door zijn stop rijdt hij even achter Verstappen, die hij nadien vlot passeert. Zijn lange eerste stint is een gok die niet het gewenste resultaat oplevert. “Na de openingsfase liet ik Vettel en Hamilton bewust rijden. We besloten lang door te gaan op de mediums, in de hoop op een safety car”, legt Leclerc uit. Maar die safety car komt er niet.

Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’

Op het einde van de race nadert Leclerc nog bijna tot binnen de vijf seconden van Vettel, wat hem de twee plek zou opleveren. Uiteindelijk komt hij net te kort. “Bijna werd ik nog tweede, maar ik kreeg het gat niet dicht. Toch ben ik tevreden met mijn prestatie”, vertelt Leclerc aan Sky Sports.

Hoewel Ferrari twee en derde eindigt, krijgt het team volgens Leclerc niet wat het verdient. “Het team verdiende gewoon deze overwinning.” Toch ziet hij ook positieve aspecten. “Mijn kwalificatie was niet zo goed, maar onze race pace was sterk. Dat is een goed teken voor de toekomst. Hopelijk komt die overwinning snel”, besluit de Monegask.

Lees ook: Verstappen: ‘Er zat dit weekend gewoon niet meer in’