Max Verstappen reed in Canada vanaf de negende startplek naar een vijfde eindpositie. De snelheid van de Ferrari’s en de Mercedessen was vandaag simpelweg niet te volgen door Red Bull, waardoor zijn vijfde plek het maximaal haalbare was.

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel

Na een teleurstellende kwalificatie moest Verstappen genoegen nemen met een elfde plek, wat door een gridstraf van Carlos Sainz en een pitstart van Kevin Magnussen een negende startplaats werd. De missie voor vandaag was dus duidelijk: inhalen. Verstappen besprak voor de race zijn kansen met Ziggo Sport: “Tot en met de achterkant van een Mercedes of een Ferrari lukt het wel, maar dan wordt het lastiger. We mikken op de vijfde plek, of er moet wat voor ons gebeuren.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport images.

Lees ook: Verstappen zal er weinig pijn van hebben, maar Red Bull liet steken vallen bij zijn Q2-exit

De vijfde plek bleek na twee uur racen goed gemikt, want meer zat er vandaag inderdaad niet in. In de beginfase van de race vocht Verstappen zich beheerst naar voren, onder andere na een mooi gevecht met Lando Norris. “McLaren had een goede topsnelheid”, licht hij het gevecht toe tegenover Ziggo Sport. “Ze rijden met minder vleugel. Dus vandaar dat hij mij weer inhaalde. Ik wilde geen risico’s nemen, misschien dat je dan schade hebt. Dus ik bleef erachter. Op een gegeven moment kreeg hij problemen met zijn banden, toen konden we er voorbij.”

© Motorsport images.

Even leek hij in de buurt van Valtteri Bottas te komen, maar hij kwam er nimmer voorbij. “Bottas zat vast achter Nico (Hülkenberg, red.) Je kan gewoon niet echt goed inhalen hier, je kan moeilijk volgen. Dus toen probeerde ik mijn banden heel te houden.” In plaats daarvan richtte hij zich op de Renaults. “Die konden we na de pitstop makkelijk inhalen en toen heb ik hem naar huis gereden.”

Een vijfde plek was het maximale resultaat voor de Nederlander. “Helaas, we staan vijfde. Er zat dit weekend gewoon niet meer in”, sluit Verstappen realistisch af.

© Motorsport images.