*

Leclerc: ‘Niet gedacht zo dicht op Mercedes te zitten, blij met keuze voor soft-banden’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 juli 2019 16:30

Leclerc: ‘Niet gedacht zo dicht op Mercedes te zitten, blij met keuze voor soft-banden’
Motorsport Images

Na zijn snelste tijd en Ferrari’s sterke optreden in de slottraining, ging Charles Leclerc als serieuze kanshebber voor pole de kwalificatie in. Uiteindelijk kwam hij 0.079 seconde te kort, en start hij zondag als derde. Op softs, terwijl de Mercedessen voor hem op mediums staan.

Dat laatste geldt trouwens ook voor de Red Bulls die Leclerc achter zich heeft op de plekken vier en vijf. Een gekke keuze van Ferrari dan, die softs waarop Leclerc de race moet starten? Nee, zegt Leclerc. “Dit was ons plan, de bedoeling.” In Oostenrijk startte hij ook op softs en was zijn strategie niet zo sterk als die van Red Bulls Max Verstappen, die daar op mediums was begonnen. “Maar dat we in Oostenrijk niet wonnen, komt niet door de strategie”, stelt hij. “Wij zijn blij met onze keuze van softs voor de start”, benadrukt hij.

Lees ook: Bottas troeft Hamilton af in titanenstrijd: slechts zes duizendste verschil

Waar Leclerc en Ferrari ook happy mee zijn, zo vervolgt de Monegask, is ‘de performance vergeleken met Mercedes’. Beide zilvergrijze bolides staan op de eerste rij, voor Leclerc. “Maar we zitten er dicht op”, constateert Leclerc met een blik op de tijdenlijst. “We hadden niet verwacht dat het zo close zou zijn. We hadden gedacht dit weekend meer te worstelen. We hebben sinds de eerste training al wat last met de voorleugel en dat was in de kwalificatie ook nog enigszins zo, maar dit is een goed resultaat.”

“Meer zat er niet in”, meent Leclerc. Althans: “De laatste bocht kon misschien iets beter, maar niet veel”, besluit hij.

Lees ook: VT3: Topteams ontlopen elkaar nauwelijks in regenachtige training

Lees meer over

Ferrari Leclerc