*

VT3: Topteams ontlopen elkaar nauwelijks in regenachtige training

Laurens Stade

Laurens Stade

13 juli 2019 13:19

VT3: Topteams ontlopen elkaar nauwelijks in regenachtige training

Tijdens een frisse, wisselvallige zaterdagtraining wist Charles Leclerc uiteindelijke de snelste tijd te klokken. Een lange tijd bleef het rustig op de baan vanwege de verraderlijke omstandigheden, en stond George Russell lang bovenaan de tijdenlijst. Het tempo werd daarna flink opgeschroefd: met een 1:25.905 was Leclerc bijna een volle seconde sneller dan Bottas op de vrijdag.

Op de vrijdag waren er nog veel incidenten, mede dankzij de harde wind en het nieuwe asfalt. De derde vrije training verliep wat dat betreft rustiger. Een van de lokale helden, George Russell, pakt zijn moment door als een van de weinige coureurs de baan op te zoeken in de eerste tien minuten. Tijdens zijn solo is te zien dat er een paar druppels vallen en lijken er meerdere buien in aantocht te zijn. Veel coureurs kiezen er dan ook voor om langere tijd binnen te blijven.

Na twintig minuten volgt een luid applaus als Lewis Hamilton met de intermediates de baan opzoekt. ”Onthoud goed hoe de baan aanvoelt, mocht dit ook het weer zijn tijdens de kwalificatie”, klinkt er over de boordradio van de Brit. Na een halfuur stonden er slechts drie officiële tijden genoteerd. Russell staat op dat moment nog steeds bovenaan, voor Bottas en Kubica.

Lees ook: VT2: Wind en asfalt blijven coureurs parten spelen, Bottas rijdt snelste tijd

(Tekst loopt door onder de foto)

George Russell stond ruim een halfuur bovenaan de tijdenlijst. Foto: Motorsport Images

De regen stopt en dat is dan ook reden genoeg voor de coureurs om eindelijk wat tijden te noteren. De baancondities verbeteren snel na de kleine regenbui, Ferrari  zet de trend voort: opnieuw een één-twee in de derde vrije training.

Max Verstappen kent even later een groot moment bij het uitkomen van Luffield. De Nederlander gaat te vroeg op het gas en glijdt weg, maar weet de auto nog net uit de grindbak te houden. Hij eindigt de sessie op de vijfde plaats, omdat zijn teamgenoot Pierre Gasly op de valreep nog de vierde plaats afpakt van de Nederlander.

Lees ook: ‘Niet de beste dag’ voor Verstappen: ‘Hebben nog veel werk te doen’

Ook een klein moment tussen Kevin Magnussen en Carlos Sainz. De Spanjaard heeft de Haas van Magnussen te laat gezien, waardoor hij niet op tijd opzij kan gaan. Sainz verontschuldigt zich direct over de boordradio. Met iets meer dan een halve seconde tussen de topteams belooft de kwalificatie, die om 15:00 uur begint, spannend te worden.

(Uitslag van de training onder de foto)

Pierre Gasly verschalkt op het nippertje zijn teamgenoot. Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Bottas Hamilton Russell

Gerelateerd