*

‘Niet de beste dag’ voor Verstappen: ‘Hebben nog veel werk te doen’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 juli 2019 17:11

‘Niet de beste dag’ voor Verstappen: ‘Hebben nog veel werk te doen’
Motorsport Images

Na niet bepaald de beste vrijdag van het jaar, zoals Max Verstappen het zelf omschrijft, heeft Red Bull nog het nodige werk te doen volgens de Nederlander. Het grootste probleem? De balans.

Daar worstelde Verstappen namelijk mee in de twee vrijdagtrainingen, die hij als derde en zevende afsloot, zo vertelt hij na afloop. “Niet de beste dag”, draait hij daar niet omheen. “Ik ben nog niet happy met de balans, we hebben nog veel werk te doen”, erkent hij.

Lees ook: VT2: Wind en asfalt blijven coureurs parten spelen, Bottas rijdt snelste tijd

Of het er in de long runs beter uitzag dan puur op de tijdenlijst, vindt hij lastig om te zeggen. “Want ik heb de rondetijden van de anderen nog niet gehoord.” Maar, vervolgt hij, tijdens deze simulaties voor de race voelde de auto qua balans ‘ook nog niet goed aan’. De sterke wind op Silverstone hielp daar ook niet bij.

“Niet de beste vrijdag van het jaar, in elk geval”, herhaalt en resumeert Verstappen. Toch is er een positief punt: “Dat we zelfs met de balansproblemen en het werk dat we nog te doen hebben, alsnog niet heel ver achter Mercedes staan.” In VT2 zat hij op P7 acht tienden achter snelste man Valtteri Bottas, teamgenoot Pierre Gasly was vijfde op een halve seconde van Bottas.

Lees ook: VT1: Pierre Gasly verrast in glibberige sessie op Silverstone, Verstappen derde

Lees meer over

Red Bull Verstappen