Sauber-coureur Charles Leclerc vindt dat de Formule 1 de ‘stupide’ Kevin Magnussen harder aan moet pakken. “Met dit soort snelheden zijn dit gevaarlijke acties.”

“Magnussen is stupid en zal dat altijd blijven.” Dat zijn de woorden die Leclerc bij het ingaan van ronde twee over de radio riep, na hun botsing op het lange rechte stuk. Leclerc slipstreamde Magnussen daarop en wilde voor een inhaalactie gaan, maar Magnussen bewoog ineens abrupt naar rechts. Leclerc zag de open ruimte voor zijn neus in een fractie van een seconde verdwijnen en raakte Magnussen zo van achteren.

Het voorval leverde Magnussen een lekke band op, Leclerc moest naar de pits voor een nieuwe neus. Uiteindelijk haalden ze allebei het einde niet, al kwam dat bij Leclerc vele ronden later ogenschijnlijk door iets anders. Toch is het Magnussen en hun voorval dat Leclerc na de race nog bezighoudt. “Ik snap echt niet dat hij geen straf heeft gekregen”, vertelt hij Autosport.

Hoewel Leclerc de beelden nog verder moet terugzien, was het van achter het stuur wel duidelijk: “Met dit soort snelheden zijn dit gevaarlijke acties”, oordeelt de Monegask, die de vergelijking trekt met een voorval tussen Max Verstappen en Kimi Räikkönen op Spa in 2016: “Max keek toen in zijn spiegels en zodra Kimi bewoog, deed Max dat ook. Destijds waren we het er allemaal over eens dat dat een gevaarlijke actie was.”

Magnussen is volgens Leclerc een gevaar op de weg.

Leclerc denkt dat dit soort acties wel eens gemeengoed kunnen worden als de wedstrijdleiding er niet tegen optreedt, waarbij hij vindt dat de FIA ook wel eens mag optreden tegen Magnussen. “Ik rij pas één jaar Formule 1 en Magnussen is veruit de coureur waarmee ik de meeste problemen heb gehad. Ik ben ook niet de enige, weet ik uit gesprekken met andere coureurs.”

“Ik snap niet waarom we soms niet wat harder zijn voor coureurs zoals Kevin, want anders blijft het zo doorgaan. Als we zo tegen elkaar mogen racen, zal ik dat ook doen, maar het is in mijn optiek niet zoals je hoort te racen.”