Fabio Leimer kan volgens het Zwitserse Blick testcoureur bij Marussia worden. De GP2-kampioen van 2013 rijdt momenteel in het WEC, maar droomt nog altijd van een toekomst in de Formule 1.

Na het in de wacht slepen van de GP2-titel van 2013 richtte Leimer zijn pijlen op de Formule 1 – en dan met name Sauber, het team uit zijn thuisland Zwitserland – maar de coureur wist nergens in de koningsklasse een zitje te vinden.

Leimer, inmiddels 25, vond daarna onderdak in het World Endurance Championship, waarin hij uitkomt voor Rebellion Racing. De Zwitser aast desondanks nog altijd op een plekje in de Formule 1 en lijkt nu een voet tussen de deur te hebben bij Marussia.

Volgens Blick kan Leimer namelijk voor ‘een schappelijk bedrag’ test- en reserverijder worden bij de Russisch-Engelste renstal, die momenteel zonder derde man zit. Bij dit team zou Leimer zeer waarschijnlijk ook de kans krijgen vrijdagtraining af te werken.

Leimer is de tweede opeenvolgende GP2-kampioen die de weg naar de Formule 1 niet – of vooralsnog in elk geval niet zonder omweg – weet te vinden. Davide Valsecchi, de kampioen van 2012, kon ook alleen maar als testrijder aan de slag bij Lotus.

Datzelfde Lotus passeerde Valsecchi echter toen vaste kracht Kimi Räikkönen twee races moest missen vanwege een blessure. De Italiaan hoopte daarna nog op een zitje bij een kleiner team voor dit seizoen, maar vond dat niet en is inmiddels afgetaaid naar de GT-racerij.