De Zwitser Fabio Leimer gaat als test- en reserverijder aan de slag voor het team van Manor. Leimer zal dit seizoen bij een aantal raceweekends aanwezig zijn en ook enige vrije trainingen rijden.

Leimer werd in 2013 GP2-kampioen, maar wist daarna niet door te stoten tot de Formule 1. In 2014 racete hij daarom maar in het World Endurance Championship. Dit jaar had hij eigenlijk in de Japanse Super Formula moeten rijden, maar zijn deal met Mugen/Team Infinite werd nog voor aanvang van het Super Formula-seizoen geannuleerd.

Bij Manor heeft de 26-jarige Leimer nu echter onderdak gevonden, en daar is hij blij mee: “Dit is een geweldige kans voor me en ik ben Manor zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben. Ik heb vooral zin om tijdens een aantal vrijdagtrainingen te rijden, maar kijk er ook erg naar vooruit om tijdens raceweekends met het team mee te lopen en zo mijn steentje bij te dragen en op mijn beurt te leren hoe de Formule 1 werkt.”

Namens Manor laat teambaas John Booth weten zeer content te zijn met de komst van Leimer. “We geven jong talent graag een kans en hielden Fabio al langer in de gaten. Hij verdient dit absoluut, want hij is zeer getalenteerd.”

“Fabio zal zoals gezegd bij een aantal races aanwezig zijn en ook een aantal vrije trainingen rijden. Dat laatste is belangrijk zodat we zijn potentieel verder kunnen evalueren, maar ook omdat hij de aangewezen invaller is voor als één van onze vaste coureurs niet kan racen en Fabio de auto dus moet leren kennen”, besluit Booth, wiens team verder niet heeft aangegeven tijdens welke raceweekends Leimer op vrijdagochtend in actie zal komen.